2014. június 22., vasárnap

Csokoládés-mandulás shortbread

Múltkor, amikor készítettem skót vajas kekszet, nagyon ízlett. Még régebben Katucitól mentettem le ezt a receptet, hasonlóan "rokonához", ez is nagyon finom volt!


Hozzávalók
  • 25 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg kukoricaliszt
  • 8 dkg apróra vágott étcsokoládé
  • 8 dkg durvára vágott mandula

Elkészítés
  1. A vajat habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a liszteket, a csokoládét, a mandulát, és összegyúrjuk.
  3. Folpackba tesszük, hengert formázva, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Késsel néhány centi vastag korongokat vágunk belőlük.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

1 megjegyzés: