2011. március 25., péntek

Ferrero Rocher

Biztosan mindenki evett már Ferrero Rochert. Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné. Sajnos nem tartozik azok közé a csokik közé, amit az ember akkor eszik, amikor megkívánja, mert nagyon drága. Ennek kiküszöbölésére kipróbáltam ezt a receptet. Azért nem teljesen olyan, mint az eredeti, de nagyon finom. A különbség mindössze annyi, hogy az igazi Ferrero Rocherben van valami ostyaszerű is (azóta találtam már egy másik receptet, majd kipróbálom azt is). De ettől függetlenül, amikor az ember eszi, nem arra gondol, hogy az eredeti Ferrero Rocher mennyivel finomabb. Hanem arra, hogy ezután kell enni ebből még egyet, aztán még egyet...:)



Hozzávalók
  • 35 dkg tejcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 25 db egész törökmogyoró
  • 7,5 dkg vágott (és pucolt) törökmogyoró

Elkészítés 
  1. A csokoládét megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt.
  2. Egy tálra simítjuk a tejszínes csokit, megvárjuk, míg hűl kicsit, majd hűtőbe tesszük dermedni.
  3. Kiskanál segítségével egyforma adagokat szedünk a csokiból, a közepükbe egész mogyorót dugunk és golyókat formálunk belőlük.
  4. A golyókat a durvára vágott mogyoróban meghempergetjük.
  5. Hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt kicsivel szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése